Piet bedankt!

Het is alweer acht jaar geleden dat Piet Speelman het bestuur vroeg of hij een Alpha Cursus in De Schuilplaats mocht organiseren. Er werden in eerste instantie vijf avonden belegd. Deze vijf avonden werden er twintig en dat nu al 8 jaar lang.
De eerste twee jaren leidde Piet alle avonden, daarna verzorgde hij de avonden in samenwerking met Haitze Wiersma. Nu is voor Piet de tijd gekomen om het stokje over te dragen.
Van augustus tot april wordt op woensdagavond het evangelie op eenvoudige wijze uitgelegd. Bovendien wordt er van harte gezongen uit de eigen bundel en neemt het gebed, zowel voor de eigen bezoekers als voor vrienden en familie, een belangrijke plaats in. Het hoogtepunt voor Piet was als mensen tot geloof in de Here Jezus komen en niet te vergeten de doopdienst van een aantal deelnemers van afgelopen winter.
Welke avond van het seizoen de mooiste is volgens Piet? De laatste! Dan wordt verteld wat het avondmaal betekent en mag een ieder die het offer van de Here Jezus heeft aanvaard, deelnemen aan het avondmaal. Aan het einde van de avond wordt iedereen heel persoonlijk gezegend.
Wie denkt dat deze man het nu wat rustiger aan gaat doen, heeft het mis! Piet staat aan de wieg van een nieuw initiatief in Sneek: Het Christelijk Studie Centrum. Piet, bedankt voor alles wat je ons hebt meegegeven en we wensen je veel zegen.

Post Author: De Schuilplaats

Geef een reactie